|
|
|
... az orrát bélférge van. Az ismertető jel inkább az, ha a gyereknek gyakran viszket a feneke. Ha a kicsi nem hajlandó bevenni a fokhagymát még mézzel sem, legjobb ha a mézbe fokhagymaport keverünk, és azt adjuk neki. Súlyosabb esetben többhetes kúrát is javasolhat az orvos.
Tisztítja a légutakat:
A fokhagymának a meghűléses betegségek gyógyításáb... |
|
|
|
|
|
|
|
... tényezőihez.
A szakemberek 90 túlsúlyos, 40 és 75 év közötti dohányzó körében végezték a felmérést. A véletlenszerűen három csoportba sorolt kísérleti alanyok egy része fokhagymaport kapott rendszeresen, a másik csoportban egy koleszterinszint csökkentő gyógyszert (atorvasztatint) osztottak, a harmadik csoport tagjainak pedig placebót (hatóanyag nélküli tablettát) adtak... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... darabolt marachinócseresznye
negyed csésze darabolt fehér hagyma
negyed csésze ecet
negyed evőkanál só
1/8 teáskanálnyi fokhagymapor
Elkészítés: Egy csipetnyi fokhagymaport és a sót a strucchúsra szórjuk, és addig keverjük, amíg egyenletesen eloszlik rajta. A húsból kb. 30 darab kis golyót alakítunk ki. Forró étolajban kisütjük a fasírtot. Az ananászlében ... |
|
|
|
|
|
|
|
... össze),
só,
oregano,
fokhagyma granulátum,
reszelt sajt,
szezámmag,
petrezselyemzöldje.
Elkészítés: A túrót villával áttörjük, ízlés szerint sózzuk, szórunk bele oreganot, fokhagymaport. Összekeverjük, majd vizes kézzel kis golyókat formázunk belőle.
Ha nem áll össze a massza, akkor adjunk hozzá tejfölt.
A golyókat forgathatjuk szezámma... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
fokhagymapor
reszelt trappistasajt
friss petrezselyemzöld
olaj
Elkészítés: A csirkemell sütése előtt a panírt állítjuk össze. A zsemlemorzsába szórunk fokhagymaport, majd kevés olajon kicsit megpirítjuk. Pár perc múlva, amint kihűlt, beletesszük a friss, apróra vágott petrezselyemzöldet. Mehet bele bőven, ha szereti a család, majd szórunk bele ... |
|
|
|
|
|
|
|
... majd hozzáadunk 1 evőkanál ételízesítőt, az ap... |
|
|
|
|
|
|
|
... trapista sajt, snidling.
Az avokádót hosszában kétfelé vágjuk, magját kiszedjük, belsejüket megöntözzük citromlével, félretesszük. Összekeverjük a majonézt, hagymát, zellersót, fokhagymaport, borsot, majd a csirkével együtt alaposan összedolgozzuk. Az avokádóról leöntjük a felesleges citromlevet és megtöltjük a csirkekeverékkel, megszórjuk reszelt sajttal. Kb. 180 fokos sütő... |
|
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
|
|
|
|
|
|
|
... (zöldcitrom)
Elkészítés:
A filészeleteket besózom, tíz percig a sóban hagyom, majd lecsepegtetem. Az ol... |
|
|
|
|
|
|
|
... az orrát bélférge van. Az ismertető jel inkább az, ha a gyereknek gyakran viszket a feneke. Ha a kicsi nem hajlandó bevenni a fokhagymát még mézzel sem, legjobb ha a mézbe fokhagymaport keverünk, és azt adjuk neki. Súlyosabb esetben többhetes kúrát is javasolhat az orvos.
Tisztítja a légutakat:
A fokhagymának a meghűléses betegségek gyógyításáb... |
|
|
|
|
|
|
|
... legvégén lehet egy leveskockát is elkeverni benne. Összekeverjük az áztatott zsemlével és a tojással, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha a hús puha, kikeverünk majonézt, mustárt és fokhagymaport, annyit, amivel a hús tetejét megkenjük. Rásimítjuk a tölteléket, végül a szeletelt bacon szalonnával befedjük (ez el is maradhat). Készre sütjük.
Sült oldalas
Hozzávalók ... |
|
|
|
|
|
|
|
... fokhagymapor
1 kiskanál szárított bazsalikom
4 ek. olaj
só
A húst megszórjuk sóval, majd szorosan feltekerjük, és megkötjük. A hagymát felaprózzuk, hozzáadjuk a fokhagymaport, a bazsalikomot és az olajat. Ezzel kenjük be a bárányhúst, majd nyársra tűzzük, és kb. 1 órán keresztül grillezzük úgy, hogy közben az olajjal kenegetjük. A megsült húst kicsit állni hag... |
|
|
|
|
|
|
|
... piszkálj az orrát bélférge van. Az ismertető jel inkább az, ha a gyereknek gyakran viszket a feneke. Ha a kicsi nem hajlandó bevenni a fokhagymát még mézzel sem, legjobb ha a mézbe fokhagymaport keverünk, és azt adjuk neki. Súlyosabb esetben többhetes kúrát is javasolhat az orvos.
Tisztítja a légutakat: A fokhagymának a meghűléses betegségek gyógyításában is nagy szerep... |
|
|
|
|
|
|
|
...
* 40 dkg csirkemell
* 4 gerezd fokhagyma
* 6 ek olaj
* 4 tk gyros fűszerkeverék (házilag összekeverünk 1 tk szárított kakukkfüvet, 1/2 tk fokhagymaport, 1 tk pirospaprikát, késhegynyi borsot és 1/2 tk sót)
* 1 tk pirospaprika
* 1 kisebb padlizsán (15 dkg-os)
* 15 dkg cukkini
* só
* bors
... |
|
|
|
|
|
|
|
... vaj, margarin és olaj..
A melleket bőrözze le, csontozza ki, bárd lapjával lapítsa, vagy éles késsel szeletelje kb. 1 cm vékonyra. A tojást verje fel, adjon hozzá kis tejet, fokhagymaport, borsot, részletekben keverje hozzá a finomlisztet míg sűrű, de csöppenthető panírt kap. A citromot hámozza meg és szeletelje vékonyra. Serpenyőben hevítsen vajat margarinnal kb. azonos arán... |
|
|
|
|
|
|
|
... részre darabolom. Lehetőleg egyenesebb kifliket válasszunk! A közepét egy kisebb késsel kivágom. A sonkát és a sajtot felaprítom, adok hozzá tejfölt, egy kis darab vajat, sót, borsot, fokhagymaport és apróra vágott petrezselymet. Krémesre keverem, majd megtöltöm vele a kifliket.
A tojáshoz tejet keverek, sózom, és megforgatom benne a kifliket. Kicsit hagyom, hogy megszívja ma... |
|
|
|
|
|
|
|
... sózza-borsozza, kis olajon süsse közepes hőn világosbarnára. Tegye hozzá a zöldségeket, süsse kicsit míg megpuhuln... |
|
|
|
|
|
|
|
...
* 40 dkg csirkemell
* 4 gerezd fokhagyma
* 6 ek olaj
* 4 tk gyros fűszerkeverék (házilag összekeverünk 1 tk szárított kakukkfüvet, 1/2 tk fokhagymaport, 1 tk pirospaprikát, késhegynyi borsot és 1/2 tk sót)
* 1 tk pirospaprika
* 1 kisebb padlizsán (15 dkg-os)
* 15 dkg cukkini
* só
* bors
... |
|
|
|
|
|
|
|
... olaj..
Elkészítés:
A melleket bőrözze le, csontozza ki, bárd lapjával lapítsa, vagy éles késsel szeletelje kb. 1 cm vékonyra. A tojást verje fel, adjon hozzá kis tejet, fokhagymaport, borsot, részletekben keverje hozzá a finomlisztet míg sűrű, de csöppenthető panírt kap. A citromot hámozza meg és szeletelje vékonyra. Serpenyőben hevítsen vajat margarinnal kb... |
|
|
|
|
|